MEDARBETARREPORTAGE

RESAN ÄR MÅLET

Det började med en idé om att vårda livet. Fem år senare har de ”hemliga” turerna med kompisgänget blivit en tradition. Kongameks kundtjänstmedarbetare Annette Palm älskar att bege sig ut på nya resor. Men det är inte nödvändigtvis destinationen som är det viktiga.

Det började med en idé om att vårda livet. Fem år senare har de ”hemliga” turerna med kompisgänget blivit en tradition. Kongameks kundtjänstmedarbetare Annette Palm älskar att bege sig ut på nya resor. Men det är inte nödvändigtvis destinationen som är det viktiga.

– Det är att dela upplevelsen med andra. Äta gott, dricka gott, och så någon utflykt. Det är perfekt! säger hon.

Reseintresset har hon alltid haft, men det var efter ett samtal med en gammal kollega som hon fick upp ögonen för ett nytt, lite annorlunda sätt att upptäcka världen.

– Han hade gått igenom några tuffa händelser i tillvaron och ville ”vårda livet” som han beskrev det. Tillsammans med några vänner samlade han därför ihop pengar i en pott varje år, och så var det någon ur sällskapet som planerade en kul resa utan att de andra visste var de skulle åka. Jag tyckte det lät jättekul och fick med mig mina kompisar.  Vi är totalt fem par som åker någonstans tillsammans varje år.

 

Upplägget blev succé

Första resan anordnades på vårkanten 2016. Annette, hennes man och ett annat par agerade arrangörer. Det enda kompisarna fått veta innan avfärd var några högst vaga ledtrådar och vilken typ av kläder de skulle packa.

– Alla träffades vid stationen i Hovmantorp där vi blev hämtade av en minibuss. På väg söderut fick gänget fler ledtrådar och knäckte till slut att vi skulle till Makedonien. Vi hade en härlig weekend i Skopje med bland annat ett besök på en fin vingård, säger Annette.

Sedan den där första resan har gänget,  eller Livsnjutarna som de kallar sig, besökt resmål som Gdansk, Riga,  Milano ... och Småland.

– Haha, ja, det viker ju av från utlandstemat lite. Det kom ett visst virus som tvingade oss att tänka om förra året. Vi gjorde vad vi kunde och besökte Hooks Herrgård tillsammans under hösten. Det var jättetrevligt men vi hoppas förstås att vi snart kan åka utomlands igen.

 

Trivs även på hemmaplan

Till vardags bor Annette med make och två barn i Hovmantorp, fyrtio minuters bilväg från kontoret i Konga.

– Det finns väl roligare saker att göra än att sitta i bilen, men stämningen och kollegorna på jobbet väger upp för pendlingen, säger hon.

Rollen på kundtjänstavdelningen är bred och innebär mycket kontakt med olika människor, något som enligt Annette  kräver stor flexibilitet.

– Man får känna av läget ... ibland är det läge att säga ifrån, ibland får man hålla med! Många gånger är det ju vi på kundservice som är första kontakten med en kund och företagets röst, så det är viktigt att vi ger ett bra intryck. Jag brukar säga att det är bättre att hälsa två gånger än ingen gång alls, det gäller både privat och i jobbet.

Annette

Annette Palm har alltid nästa resa i sikte. Så fort pandemin är över  ska hon ut på nya äventyr.

 

”Bättre att hälsa två gånger än ingen gång alls!”

 

Vid sidan om rollerna som hängiven kundtjänstmedarbetare och researrangör är hon också involverad i den lokala fotbollsföreningen. Där har hon tidigare varit ledare för sonens lag men hjälper numera till med klubbens hemsida och  sociala medier.

– Det är alltid kul att vara med där det händer, säger hon.

 

Blickar västerut

Åter till det Annette brinner mest för, resandet. Förutom weekendresorna med kompisgänget har hon besökt varma länder som USA, Thailand och Dominikanska Republiken. Och även om det kan komma att dröja innan hon kan ge sig ut på nästa utlandsresa, är siktet redan inställt på ett helt annat typ av resmål den här gången.

– Jag måste se Island, det verkar häftigt!

 

Annette