OM OSS

VI ÄR KONGAMEK

Kongamek hjälper till med att avlasta människor i deras daglia arbete. Vi är den arbetande människans bästa vän.

DEN ARBETANDE MÄNNISKANS BÄSTA VÄN

En produkt från Kongamek gör den stora skillnaden. Oavsett bransch eller uppgift avlastar våra vagnar i det dagliga arbetet. Tack vare det har vi under flera generationer sparat tid, ryggar, knän och tålamod bland våra kunder. Vi gör arbetslivet lättare för hundratusentals människor över hela världen. Varje dag.

Kongamek är inte bara en "mekanisk verkstad". Vi är också en verksamhet som brinner för att göra arbetslivet enklare och mer hälsosamt för såväl kunder som våra egna medarbetare.

Vi tillverkar produkter för workmates, av workmates.

FÖRETAGETS BAKGRUND

Kongamek är ett familjeägt företag som grundades 1987 av Stig Haglund och hans son Paul. Bolaget hade sin grund i en mekanisk verkstad belägen i Konga, mitt i den småländska skogen. Idag, en generation senare, drivs verksamheten av Pauls barn, Jonathan och Johanna.

Sedan starten har vi gått från att vara en liten mekanisk verkstad till att idag vara en av Skandinaviens marknadsledande aktörer inom materialhanteringsprodukter, med Europas bredaste sortiment.

Vårt huvudkontor, lager och produktion finns i Konga. Vi har idag även dotterbolag med produktion i Anderstorp och Vietnam, och säljbolag i Tyskland, Frankrike och Norge.

KONGAMEK

INTEGRITETSPOLICY

Policys, gdpr, försäljningsvillkor och certifikat/intyg. Läs mer

KARRIÄR

JOBBA HOS KONGAMEK

Kongamek blir aldrig starkare än vår svagaste länk. Därför är målsättningen att alla som arbetar hos oss ska vara proffs på vad de gör. Läs mer

SAMHÄLLSNYTTA

SPONSRING

Vårt sätt att ge tillbaka till samhället. Vi stöttar föreningar och organisationer i regionen, med målet att främja utveckling inom förenings- och näringsliv. Läs mer

FÖRETAGSGRUPPEN

KONGAMEK GROUP

Vårt huvudkontor, lager och produktion finns kvar med hjärtat i Konga och den småländska skogen, men vi har dotterbolag på̊ andra platser. Läs mer

KONGAMEK GENOM TIDEN

1987 STARTEN

”Vi gjorde allsköns konstiga grejer där i början, men vi var ju bara glada över att få in beställningar vet du. Alla vi kunde hjälpa, de hjälpte vi.” – Paul Haglund

KONGAMEK GENOM TIDEN

1992 FINANSKRISEN

”Vi gick ut på parkeringen och provade att ringa in till kontoret för att se om telefonerna funkade, det var så tyst!” – Paul Haglund minns 90-talets minskade efterfrågan.

KONGAMEK GENOM TIDEN

2006 NYBYGGARNA

”Så många människor som gett och ger så mycket för det här företaget ... det är fantastiskt.” – Paul Haglund om samspelet mellan bygd och företag.

KONGAMEK GENOM TIDEN

2022 GENERATIONSSKIFTET

”... det är mer värt att se det här fortsätta och få se Kongamek gå in i framtiden.” – Paul Haglund om valet att inte sälja företaget.