MEDARBETARREPORTAGE

LINUS FIXAR LIVSPUSSLET

För oss är det viktigt att alla våra workmates har ett fungerande liv både på och utanför jobbet. Läs mer om Linus Lundin Nilsson: svetsare, småbarnspappa och träningsintruktör.

Linus är som vilken 28-åring som helst. Om det inte vore för att han på något sätt  lyckas hinna med att jobba heltid, vara en närvarande småbarnspappa, njuta av naturen och dessutom drilla Tingsryds invånare i kampsportsinspirerad gruppträning.

– På något sätt får jag ihop det, säger han och skrattar.

Linus Lundin Nilsson är född och uppvuxen i Linneryd inte långt från Konga. Idag bor han i Tingsryd med sin sambo och parets dotter. I snart tio år har han arbetat som svetsare på  Kongamek.

– Trivs jättebra här. Vi är en tight grupp och har skapat en positiv stäm-ning tillsammans. Jag har varit här ett tag nu, och jag hoppas att de som kommer in nya i gänget känner att de verkligen är välkomna till oss. Jag tror att de gör det, säger han.

 

Utvecklats som person

Jobbet på Kongamek har inte bara gett honom en givande vardag och en fin gemenskap. För fem år sedan provade Linus på träningsformen Body Combat, koreograferad kampsportsinspirerad intervallträning.

Linus hade hittat sin grej och började i träningsgruppen.  Väl där lyste både engagemang och fallenhet igenom.  För ett par år sedan fick han frågan om han ville ta nästa steg och bli instruktör. Det var ingen självklarhet att hoppa på uppdraget, menar han.

– Jag fick verkligen kliva ur min comfort zone för att bli en ledare, för det ser jag inte mig själv vara i andra sammanhang. Det var ett stort kliv bara att våga prata inför en större grupp människor. Jag tvekade men bet ihop och gjorde det, och nu har det lossnat. Jag har vuxit mycket som person av det här. Har mycket lättare att möta folk nu, är mer social.

 

Andas ut i skogen

Träningen har kommit att ta upp en stor del av Linus fritid. Förutom att leda gruppass tränar han också på egen hand tillsammans med sambon. Men, det är viktigt att komma ihåg att livet rymmer annat som också är viktigt, menar han. I familjen finns nämligen också tvååriga dottern Vera, en tjej med spring i benen och stor upptäckarlust.

– Hon är väldigt all over the place, hälsar på alla hon ser och sprider glädje. Pratar stup i kvarten. Vi brukar åka och bada på samma träningsanläggning som jag håller mina pass på, det är fina stunder.

Linus

Sedan två år är Linus Lundin Nilsson inte bara svetsare på Kongamek, han är också Body Combat-instruktör och familjefar.

 

”PÅ NÅGOT SÄTT FÅR JAG IHOP DET!”

 

Sedan barnsben har de småländska skogarna och sjöarna varit viktiga delar av Linus liv. Där känner han sig hemma och menar att skogen är den bästa platsen för att ladda batte-rierna.

– Att jobba heltid, vara instruktör på gymmet och samtidigt vara en närvarande pappa tar på krafterna ibland, så är det. Då är det fantastiskt att åka ut för att plocka kantareller, fiska kräftor eller bara hälla upp en kopp kaffe ur termosen och njuta. Vera verkar också tycka om att vara i naturen, det be-tyder mycket för mig. Hade mitt dygn fått några timmar till hade jag utan tvekan tillbringat dem utomhus!

 

Linus