MEDARBETARREPORTAGE

ALLA VÄGAR BÄR TILL GYMMET

En gång drömde hon om att lotsa semesterresenärer på soliga resmål. Idag ser hon till att det är gods från Kongamek som hamnar på rätt ställe. Och favoritdestinationen, den är numera gymmet. Möt utlastningsadministratören och bodypumpern Mikaela Larsson.

– Jag läste turism på gymnasiet, bodde på internat i Ryssby utanför Ljungby. Tanken var att jag skulle bli reseledare, men jag kom snart underfund med att jag var på tok för hemkär för att fara världen runt!

Så här några år framåt i tiden har ”hemma” gått från att vara Eneryda utanför Älmhult till Tingsryd, och reseledardrömmen ersatts av trivsamt arbete på Kongameks utlastningsavdelning.

– Så är det. Jag började på spjällavdelningen och jobbade där i två år, roterade sedan mellan spjäll och utlastningen som orderplockare. När möjligheten sedan dök upp gick jag över till utlastningen och arbetade mer med att boka transporter och liknande.

Det dagliga arbetet kan i enkelhet beskrivas med att aktörer som Postnord, Fedex, DHL, Schenker och Dachser hämtar gods hos Kongamek för vidare transport både inrikes och till utlandet. Det är Mikaela som ser till att leveranserna går iväg till rätt ställe.

– Utöver det består arbetet av en del administration via epost: vi besvarar fraktfrågor, beräknar fraktpriser och så. Ibland kan de här sakerna vara svåra att bedöma, men det är väldigt viktigt att man är noggrann. Skulle det vara något har jag ju mina kollegor som jag kan bolla med.

På tal om kollegorna. När Mikaela ska sätta fingret på vad det är som gör att hon trivs så bra är det just medarbetarna som nämns först.

– Ja, framför allt är det kamratskapet och stämningen vi har här tillsammans. Och så trivs jag med variationen: det är en del fysiskt arbete, administration, och så kundkontakt med chaufförerna som kommer för lastning. Ingen dag är den andra lik.

 

Fastnat för bodypump

Mikaelas fritid har alltid genomsyrats av träning. Förr spelade hon mycket innebandy, men när laget i Väckelsång lades ner provade hon på cirkelträning på Medley i Tingsryd. Därifrån har fokus kommit att hamna på gruppträningsvarianterna bodypump och HIIT.

– Från början var det mest att jag ville röra på mig på något sätt, arbetet är ju till viss del fysiskt och jag behöver vara stark. Jag tyckte om cirkelträningen men en tränare där pushade mig till att våga ge mig ut för att testa andra pass. Jag fastnade direkt när jag provade bodypump. HIIT är ett bra komplement för att få upp pulsen lite också, men det är bodypumpen som är favoriten.

Mikaela menar att det inte bara är träningen i sig som är viktig för henne.

– Att vara på Medley är skitkul, alla tränare är så himla pepp och glada. Det blir en gemenskap, folk känner igen en och hälsar. Har jag varit borta ett tag får man frågan om hur läget är. Man ses och uppskattas, det är kul.

Mikaela

På Medley i Tingsryd utövar Mikaela både bodypump och HIIT (high intensity interval training).

 

”TRÄNINGEN GÖR ATT JAG BLIR GLADARE OCH FÅR MER ENERGI.”

 

Livet som tvåbarnsmamma är många gånger hektiskt och det kan ibland vara krångligt att hitta tid för träning bland hämtningar, lämningar och allt annat som kommer med barnens aktiviteter. Men Mikaela är noga med att ge sig själv tiden att träna.

– Träningen gör att jag blir gladare och får mer energi. Man hittar ork att ta tag i saker och vardagen flyter på enklare. Och så somnar man gott när man är klar! Jag försöker passa på att träna under tiden barnen själva har någon aktivitet. Det är ett ständigt pusslande, men det är kul!

 

Mikaela