MEDARBETARREPORTAGE

ULRIKA LEVER FÖR RELATIONER

Hon drivs av att träffa nya och gamla kunder på jobbet, umgås med familjen och  hänga med sina vänner på fritiden. Ändå är ensamtid i promenadskorna bland det bästa hon vet. Möt säljaren som älskar skogens sång och havets våg.

Säljaren Ulrika Nielsen utgår från hemmet i Strömsnäsbruk, ungefär en och en halv timme från Kongameks huvudkontor.  Och även om hon då och då rattar bilen mot Konga för att träffa kollegorna så är det allt som oftast kundbesök på schemat.

– Mitt uppdrag går i stort ut på att besöka så många av både gamla, nya och potentiella kunder som möjligt. Framför allt handlar det om att hålla i gång relationer med våra kunder, se till att de har allt material de behöver och att de känner att vi är med dem hela tiden. Att kunden har förtroende för oss, det är det viktigaste för mig.

Blir det då inte ensamt att utgå från hemmet?

– Jag har daglig kontakt med teamet, vi hjälper varandra inom säljavdelningen. Även om vi inte ses personligen varje dag så är kollegorna oerhört viktiga för mig. Inte bara de på säljavdelningen, ska tilläggas, kundservice stöttar mig otroligt bra i mitt arbete. Vi är verkligen workmates, kamratskapen bland kollegorna är tydlig.

För att vara lyckosam inom försäljning krävs driv. I Ulrikas fall är det relationer som är moroten.

– Jag trivs verkligen med att jag får jobba med den typ av kund jag vill ha, den relationsbyggande stilen. Jag kränger inte produkter, jag hjälper företag! Och så utmaningen, jag utmanas hela tiden när jag träffar nya människor. Sen är jag enormt envis, jag kan bearbeta en ny kund i flera år, jag ger mig inte!

I säljrollen är det svårt att stänga ner helt.

– Det är kunden som styr och jag vill vara delaktig. Det gör att jag arbetar intensivt i perioder, men jag känner från företagets sida att man uppskattar det jag gör och att jag då och då kan ha det något lugnare.  Jag känner mig sedd.

 

Laddar batterierna till fots

På fritiden träffar hon gärna ännu mer folk och umgås både ofta och gärna med kompisarna i bokklubben. Med det sagt har hon också behov av att vara helt för sig själv då och då. Varje morgon tar hon en långpromenad för att samla kraft inför dagen.

– Jag är en känslomänniska och ser och känner in alla intryck jag får på en dag. Ibland behöver jag bara vara och varva ner. Det är när jag går som jag får min återhämtning. Ibland är jag uppe redan vid halv fem och tar min promenad. Att starta dagen med att gå ut en sväng är jättehärligt och ger bra energi.

Hemma i Strömsnäsbruk går hon ofta i skogen eller ett varv runt Hammarsjön.

– När jag går runt sjön tar jag gärna med mig telefonen och lyssnar på musik eller podd, men i skogen njuter jag av alla fåglar som sjunger. Ingen podd slår naturens ljud.

Ulrika

Så fort tillfälle ges åker Ulrika till Halmstad och promenerar vid havet. För Kongamek News går en sväng intill Sandsjön också an.

 

”Att kunden  känner förtroende för oss, det är det viktigaste för mig.”

 

Den småländska promenadgemyten till trots, allra helst tar hon sig de sju milen till Halmstad för att promenera vid havet.

– Vi har tillgång till en stuga på Östra stranden. Jag älskar att vara där. Att kunna ta morgonpromenaden och se ut över havet och vågor som slår mot klippor, det är helt underbart.

Här kan man tänka sig att Ulrika måste ha sopat banan med konkurrensen i fjolårets stegtävling, men icke.

– Haha, vårt lag kom tvåa! Jag var dock inte bland de bästa, hamnade faktiskt lite i botten. Jag är ingen tävlingsmänniska och mina vinnarskallar till kollegor, de gick ju som tokar!

 

Ulrika